Black and white

Slaapkamer

Hoe maak je de slaapkamer een heerlijke plek, zonder al te veel te moeten investeren? Ik vind het lastig! Het liefst slaap ik in een enorm Hästens bed met alles erop en eraan. Helaas heb ik niet zoveel centen beschikbaar hiervoor, laat staan de ruimte. We hebben 2 grote slaapkamers en 1 kleine werkkamer. In de ene slaapkamer hebben we onze kledingkasten geplaatst. Het is een ongezellig hok eigenlijk. Dit project komt later. Belangrijker is onze eigen slaapkamer. Wat te doen hiermee?

Boeken?

Allereerst heb ik enorm veel boeken. Ja, ik ben een boekenwurm en ik vind het heerlijk! Rijen vol boeken waar je lekker in kunt snuffelen. Deze moesten een goede plek krijgen. In de woonkamer werd het te krap en rommelig, de logeerkamer heeft alle muren al bezet met kledingkasten en de werkkamer is het terrein van mijn vriend. We hebben besloten dat we een boeken wand creeren in de slaapkamer. Van steigerhout hebben we zelf een open boekenkast gebouwd. 2,20 meter lang en 5 lagen vol boeken. Het oogt wel knus, maar toch druk. Daarom zijn alle boeken op kleur gesorteerd. Het is even zoeken naar de schrijver, maar dat heb ik er wel voor over.

Zwart!

Daarnaast hebben we een zwart Ikea bed. Ooit gekocht als compromis. Vriend wilde stoer en het hele huis had ik al gedaan. Oke, dan maar zwart. Ik ben er niet zo blij mee, maar ik moet het ermee doen. Hoe ga ik hier wat van maken? In eerste instantie heb ik door de hele slaapkamer een zwarte lambrisering geverfd. Dat oogt best aardig al zeg ik het zelf. Maar toch voelt het nog niet helemaal lekker. Het bed blijft te veel opvallen. Na een paar maanden begon het toch te hard te kriebelen. Aan de slag met de verfkwast dus! Ons bed staat in een nisje. Dat nisje heb ik ook helemaal zwart gemaakt. Wat een effect! Als je in bed ligt voel je je echt geborgen. Een soort van hemelbed. Boven het bed hebben we een randje gemaakt waar we ook allemaal zwart wit foto’s op zetten. Resultaat, toch wel een sfeervolle slaapkamer waar we heerlijk kunnen weg dromen. Maar, hopelijk komt dat droombed ooit nog…

Slaapkamer

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *