Hand made

Pottenbakken
We leven in een maatschappij waar massa en eenvoudig produceren de boventoon voert. Hoe vaak hoor je wel niet dat er weer kledingfabrikanten door de mand vallen als het gaat om kinderarbeid. Hoe vaak maak je wel niet mee dat je iemand op straat tegen komt die hetzelfde draagt. Een grote tegenstroming is de ambacht. Iedereen wil unieke stukken in huis of in je garderobe. Je wil het gevoel hebben dat iets speciaal voor jou gemaakt is. Sociale media geven deze stroming een extra boost. Ook ik houd van de ambacht en unieke stukken. Één nadeel… het is vaak zo ontzettend duur.

Toch wil ik het wel hebben. Maar wat doe je als je portemonnee het misschien niet toe laat? Nou, dan maak je het toch zelf?! Toen ik een jaar of 11 was heb ik een cursus pottenbakken gedaan. Ik vond dat toen ter tijd geweldig. Lekker met je handen bezig zijn en smerig worden. In de hippe woonzaken zie ik tegenwoordig steeds vaker servies staan met een handgemaakt uiterlijk. Die wil ik natuurlijk ook hebben. Stoer, robuust, stevig en toch mooi en subtiel. Laat het nou zo zijn dat bij mij om de hoek in Utrecht een oud bedrijfspand is omgebouwd tot atelier en creatieve ruimte. Kunstenaars, brouwers en restaurateurs verzamelen zich hier. Zo kun je hier ook een cursus keramiek volgen.

Doen! Dat was het eerste wat mijn vriend zei. Zo ben ik nu elke maandagavond sinds september bezig met klei en een draaischijf. Heerlijk zen met je hoofd ergens mee bezig zijn. Ultieme ontspanning en je maakt nog leuke dingen ook! Zie hier, mijn eerste schaaltjes die ik heb geproduceerd. Nog wat grof en haperig, maar het wordt met de week beter. Ik kan niet wachten tot ik in december een compleet servies heb gefabriceerd…

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *